GEZE yeni bir geliştirme merkezi açıyor: Alman tesisi için geleceğe yönelik yatırım

GEZE, geliştirme kapasitesini artırmak amacıyla, yeni ve son derece modern bir geliştirme merkezinin inşaatına 13 milyon euro yatırım yaptı. Açılış, 20 Ekim 2017 tarihinde Baden-Württemberg'de Ekonomik İşler, Çalışma ve Barınma Bakanı Dr Nicole Hoffmeister-Kraut, Leonberg Belediye Başkanı Bernhard Schuler ve GEZE şirket yönetimi tarafından gerçekleştirildi. Bu yatırım; kapı, pencere ve güvenlik teknolojisinin yanı sıra bina otomasyonu uzmanına, Leonberg'deki merkez ofis ve 'Almanya'da üretilmiştir' kalite standardı için daha fazla taahhüt anlamına gelmektedir. Son beş yıl içinde buraya toplam 28,8 milyon Euro yatırım yapıldı. Yeni GEZE Akademisi için 15 milyon Euro daha tahsis edildi.

"GEZE GmbH, Baden-Württemberg için yalnızca örnek bir şirket değildir. Aksine, uluslararası çapta büyüyen ve aynı zamanda Almanya'daki köklerini ve tesisini hedeflenen yatırımlarla güçlendiren başarılı bir küresel organizasyondur. Ayrıca bu, GEZE gibi geleneksel aile şirketlerinin Alman ekonomisine bir bütün olarak yaptığı büyük katkıyı da göstermektedir" diye belirtiyor Başkan Dr Nicole Hoffmeister-Kraut. Dr Nicole Hoffmeister-Kraut, Leonberg Belediye Başkanı Bernhard Schuler ve GEZE şirket yönetimi ile birlikte, 20 Ekim 2017 tarihinde yeni geliştirme merkezini açtı. GEZE GmbH İcra Kurulu Başkanı Brigitte Vöster-Alber: "Geliştirme departmanımız için yepyeni fırsatlar yaratacak yeni ve yenilikçi binamızla gurur duyuyoruz. Amacımız, müşterilerimize ve ortaklarımıza dünya çapında yüksek kaliteli ürün ve ağ çözümleri sunarak, taleplerini en iyi şekilde karşılamaktır. Bu nedenle, son beş yılda, bu mali yılın devam eden maliyetleri de dahil olmak üzere toplam 28,8 milyon euro tutarında yatırım yaptık. GEZE Akademimiz için de 15 milyon euro daha tahsis ettik." Bugün, ziyaretçilerin yeni ve yenilikçi bu bina ile ilgili ilk izlenimlerini alabileceğiz.

Yeni GEZE geliştirme merkezinin açılışı, Baden-Württemberg Ekonomi, Çalışma ve İskan Bakanı Dr Nicole Hoffmeister-Kraut, GEZE CEO'su Brigitte Vöster-Alber, Leonberg Belediye Başkanı Bernhard Schuler ve GEZE Geliştirme Direktörü Florian Birkenmayer tarafından gerçekleştirildi. Resimler: GEZE GmbH için Karin Fiedler

Son derece akıllı: yeni geliştirme merkezinin kendisi de bir Akıllı Binadır

Deneme ve doğrulama odaları, ofis alanı, tasarım alanı, konferans ve toplantı alanları için toplam 2.300 metrekarelik yüzey alanı sunan dört katlı teras binası, GEZE'nin akıllı binalardaki kapı ve pencerelere yönelik yenilikçi, ağ sistemli çözümler ile portföyünü genişletmek için gerek duyduğu platformu sağlamaktadır. Yeni geliştirme merkezi geleceğe hitap ediyor. GEZE, yenilikçi güçlerini daha da artırmak ve önümüzdeki yıllarda Akıllı Binaların bütün inşaat teknolojisini yönetebilecek üst düzey kalite sistem çözümlerini sunmak için gereken alt yapı ve en uygun çalışma şartlarını hazırlamaktadır.

Doğal olarak, yeni geliştirme merkez binası da Akıllı Bina'dır. Tüm ürün grupları, akıllı ağ bağlantısı ile bina yönetim sistemine entegre edilmiştir. Isıtma, havalandırma, aydınlatma, gölgelendirme, kapı ve pencere grupları birbirleriyle iletişim ve en uygun şekilde etkileşim halindedir. Tabi ki, komple duman ve ısı tahliye sistemleri de dahil olmak üzere, kapılardaki ve pencerelerdeki tüm otomasyon ve güvenlik fonksiyonları, GEZE ürünleri ile gerçekleştirildi. Bu nedenle, yeni geliştirme binası yalnızca laboratuvar olarak değil, aynı zamanda deneme ve öğrenme merkezi olarak da hizmet verecek. Alınan fikirler, akıllı GEZE ürünlerini daha da geliştirmek ve müşterilere dünya çapında en uygun çözümleri sunmak için kullanılmaktadır.

Toplam 2.300 metrekarelik yüzey alanına sahip olan yeni geliştirme merkezi, GEZE'nin yenilikçi, ağ iletişim sistemli çözümler ile hizmet portföyünü genişletmek için ihtiyaç duyduğu platformu sağlamaktadır. Resim: GEZE GmbH için Jürgen Pollak

Doğanın korunmasına daha fazla yatırım: GEZE arı ölümlerinin önüne geçmeye yardımcı olacak

Yeniliklere ve yeni binalara yaptığı yatırımların yanı sıra GEZE GmbH, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliği için de büyük ölçüde destek sağlamaktadır. Yakın zamanda binanın dış mekan tesislerine biyotop entegre edilmiştir. Biyotop, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan arılar, böcekler ve bitkiler için yeni bir yaşam alanı sağlar. Tesisin ortasında, mükemmel bir ekosistem yaratan arı ve böcek evlerinin yanı sıra nadir ağaçlar ve çalılar bulunmaktadır. Fikir, GEZE eğitim atölyesi tarafından ortaya atıldı ve birkaç yıl önce ilk böcek evi yılbaşı hediyesi olarak GEZE'nin CEO'su Brigitte Vöster-Alber için tasarlandı ve üretildi. Bu ana fikir şimdi daha da büyütüldü ve asistanlar ile Leonberg'deki bir şirketin yardımıyla geliştirilerek insanlar ve hayvanlar için bir dinlenme alanı oluşturuldu. Bu gibi nedenlerden ötürü, GEZE, arıların ölümüne neden olan tehditler ve bunların sonuçları ile mücadelede aktif bir rol oynamaktadır. Tüm çalışanların molalarını açık havada dinlenerek geçirmesini sağlamak amacıyla, yakın zamanda bir göletin de eklendiği yürüyüş alanı oluşturulmuştur.

Dış mekan alanında da yatırım yapılmıştır: yeni oluşturulan biyotop, içerdiği yürüyüş yolu ile tüm çalışanlara açık havada dinlenebilecekleri bir alan sunmakta ve aynı zamanda arı ve böcek evleri ile yok olma tehlikesi altında olan böcek ve bitkileri koruma altına almaktadır. Resim: GEZE GmbH

Brigitte Vöster-Alber: "Sürdürülebilirlik ve çevre koruma, hem üretimde hem de günlük iş hayatının her alanında, GEZE için her zaman büyük bir öneme sahip olmuştur. Yeni tasarlanan dış mekan tesisleri sayesinde, çevrenin korunmasına daha fazla katkıda bulunma ve yok olma tehlikesi altında olan arılara yeni bir yaşama alanı sağlama fırsatını yakalamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz," diyerek sözlerini noktaladı.