Güçlü GEZE Tasarımı: Powerturn F-IS/TS otomatik kapı açma sistemi, prestijli tasarım ödülünü aldı

Dünyanın en övgüye değer tasarım ödüllerinden biriyle tanınan üstün tasarım: 2018 Alman Tasarım Ödülünü kazanan, Powerturn F-IS/TS otomatik kapı açma sistemi oldu. Bu üst düzey ödül, Alman Tasarım Konseyi uzmanlarından oluşan bir panel aracılığıyla verildi.

Alman Tasarım Ödülü tasarımın kalitesine verilmektedir. Her kategoride en iyi tasarım ürünü, Alman Tasarım Ödülünü kazanmaktadır. Otomatik kapılar ile kapı kapatıcı teknolojisinin güçlü bir birleşimi olan Powerturn F-IS/TS otomatik kapı açma sistemi, 'Yapı ve Elemanlar' kategorisinde en çok ilgi gören ödülü kazandı.

Resimler: GEZE GmbH

Tasarımda vurgulanan: iki teknoloji için tek görünüm

Otomatik kapı açma mekanizmasının ve kapı kapatıcısının bu benzersiz kombinasyonu, ağırlıklı olarak aktif kanadın hareket ettiği ve otomatik işlemin daha da kolaylaştığı çift kanatlı kapılar için cazip bir varyanttır . Belirli bir görsel özelliği, her iki kapı kanadı boyunca universal kilit mekanizmasının olmasıdır. Bu ikili, asimetrik kapılarla ilgili güzel bir çözümdür.

Tam donanımlı

Aktif kanat, Powerturn otomatik kapı açma mekanizması ile donatılmıştır. Güçlü yönleri engelsiz kolaylık, yüksek işlevsellik, yaratıcılık özgürlük ve zarif bir tasarımdır. Powerturn ayrıca prestijli girişlerde veya iç mekanlarda büyük ve ağır tek ve çift kanatlı kapıları kolaylıkla ve güvenle açar. Sadece 7 cm’lik mekanizma yüksekliği herhangi bir kurulum durumu için uygundur ve 600 kg’a kadar kapı kanadı ağırlıklarını taşır.

Pasif kanat bir kapı kapatıcısı ile donatılmıştır; örn. TS 4000 veya TS 5000 serilerinde yer alıp yalnızca gerekli olduğunda açılmaktadır. Mekanizma muhafazası aynı zamanda yangın korumalı kapıları için talep edilen kapatma sırası kontrolünü de içermektedir. Her iki kapı kanadının da erişimden sonra kontrollü olarak tekrar doğru bir şekilde kapanmasını sağlar; örn. tehlike durumunda kişileri dışarı çıkararak. Hold-open (Açık tutma) sistemlerine yönelik Powerturn F/R-IS/TS otomatik kapı açma mekanizması/kapı kapatıcısı kombinasyonu, duman kontrol ünitesinin görünmez şekilde kapağa entegre edildiğinden yenilikçi teknoloji ve tasarımı bir araya getirmektedir.

Resim: GEZE GmbH

Yarışma hakkında

Alman Tasarım Ödülü, GEZE Powerturn F-IS/TS otomatik kapı açma mekanizma sistemi tasarımı gibi benzersiz tasarım trendlerini keşfetmeyi, öne çıkarmayı ve ödüllendirmeyi amaçlamaktadır. Bu prestijli ödül, dünyanın tasarım iletişimi ve marka liderliği konusunda önde gelen mükemmeliyet merkezlerinden biri olan Alman Tasarım Konseyi tarafından verildi. Tüm ödüllere, her biri farklı konularda profesyonel alanlarının en iyisi tasarım uzmanlarından oluşan bir konsey tarafından iki günlük bir oturum sırasında karar verilmektedir.